Maskinflisning i Laxå AB blickar framåt med entusiasm - skriver avtal med Nordic Paper

2017-09-18

Samarbetet grundar sig i de båda företagens kvalitets- och miljömedvetenhet och innebär att Maskinflisning under kommande treårsperiod ska tillgodose Nordic Paper med kvalitetsmaterial till sin produktion.

Att vi skriver avtalet just nu stämmer väl med den fas vårt bolag befinner sig i: redo för framtiden och de krav våra kunder ställer på både kvalitet och miljöhänsyn, säger Lotta Elmfeldt, Maskinflisnings VD.

Tack vare vår heltäckande och driftssäkra maskinpark ser vi med entusiasm och trygghet fram emot att leverera flisning av rundved till Nordic Papers anläggningar i både Säffle och Bäckhammar. Att avtalet gäller båda anläggningarna innebär stora vinster för både människor och miljö, något som Maskinflisning jobbar hårt för. Dels finns vi i närområdet för Nordic Papers anläggningar och dels håller våra senast inköpta maskiner högsta miljöklass och drivs dessutom på bioolja.

Maskinflisning är stolta över avtalet och över sin kapacitet att ta sig an uppdrag som det här från Nordic Paper.

 

Maskinflisning i Laxå förlänger sitt avtal med Sveaskog

Avtalet mellan Maskinflisning i Laxå och Sveriges största skogsägare, statliga Sveaskog, förlängs med 2 år. I avtalet ingår flisnings- och krossningstjänster som utförs på både Sveaskogs olika terminaler och på andra platser i de regioner företaget verkar i Sverige.

 Det nya avtalet är en förlängning av tidigare ettårigt samarbetsavtal och tjänsterna avropas av regionalt ansvariga

-        Vi har ett väletablerat och välfungerande samarbete. Maskinflisning är det lokala företaget med stark leveranskapacitet, säger Sveaskogs inköpschef Bo Arketeg.

Maskinflisnings VD Lotta Elmfeldt ser avtalet som ytterligare ett bevis på att företagets utstakade strategi fungerar och tilltalar kunderna.

-        Vår flexibilitet, kompetenta maskinister och bredd i tjänsteutbudet gör att vi kan tillgodose även en så stor kund som Sveaskogs behov, säger hon.

Maskinflisning i Laxå AB siktar mot framtiden

Maskinflisning i Laxå AB utökar sin redan stora maskinpark genom sitt köp av en kross och en flismaskin från Vermeer. Företaget är därmed redo för en framtid med fler tjänster på fler ställen.

Genom sitt köp av de nya maskinerna med de senaste miljömotorerna kan Maskinflisning, förutom ökad produktionskapacitet, nu satsa på krossning av returträ och flisning av grot och samtidigt värna om både människa och miljö. De nya maskinerna fungerar i urban miljö tack vare låg bullernivå och hög miljöklass. Företagets maskinister är mycket positiva till de nya maskinerna som håller högsta kvalitet på producerat material.

-Dessa maskiner blir ett utmärkt tillskott till vår redan stora maskinpark och gör att vi kan erbjuda hög driftsäkerhet vilket positionerar företaget i absoluta framkant som leverantör av kross- och flistjänster, säger Lotta Elmfeldt, VD för bolaget.

Med sin heltäckande och driftssäkra maskinpark är Maskinflisning redo för framtiden och kundernas krav på ett komplett och flexibelt tjänsteutbud.